Werkwijze

Kids Dental Club zet zich in om het kindergebit gezond te houden op een leuke manier! Hierbij verwachten wij uiteraard ook een pro-actieve deelname vanuit u als ouder; we moeten het tenslotte samen doen! Het team is getraind in zowel de tandheelkunde als psychologie van het kind en weet zo op een prettige en speelse manier een bezoek aan de tandarts leuk te maken. Ieder kind van 2 tot 18 jaar ervaart en beleeft een bezoek anders en daar wordt goed op ingespeeld.

 

De Controle

Wij adviseren ouders om hun kinderen al van jongs af aan mee te nemen naar de tandarts. Als kinderen de leeftijd hebben van vier jaar, zien wij het kind gelieve zelfs twee maal per jaar. Op heel jonge leeftijd lijkt een tandartsbezoek misschien overbodig, maar dat is het absoluut niet. Tandarts Ede legt in het begin vooral de nadruk op dat het kind op een rustige en speelse manier kan wennen aan de tandarts en de (vreemde) omgeving. Dit zorgt ervoor dat kinderen later makkelijker naar de tandarts gaan en minder snel angst ontwikkelen.

Eerste Bezoek

De eerste keer bij Kids Dental Club is 6 tot 8 weken na het eerste bezoek aan de tandarts. Tijdens dit eerste bezoek aan Kids Dental Club ontvangt u een goodybag met leuke hebbedingetjes voor uw kind, ontvangt u informatie over Kids Dental Club en wordt het preventietraject uitgelegd.

Kosten

De meeste tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar worden in principe vanuit de basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Kosten voor een beugel / orthodontie en kroon- en brugwerk vallen echter niet onder de basisverzekering (enkele speciale gevallen uitgezonderd). Om voor vergoeding van deze kosten in aanmerking te komen, is een aanvullende verzekering nodig.

 

Contact

Kids Dental Club Ede
Arnhemseweg 10A
6711 HA Ede

info@tandartsede.nl
0318 61 74 85

  • Poets samen je tanden, kinderen hebben namelijk de neiging om te kopiĆ«ren
  • Laat je kind zo vroeg mogelijk al spelen met een tandenborstel
  • Maak het tanden poetsen tot een leuke dagelijkse familie-activiteit